Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-07@16:18:09 GMT

اکران آنلاین؛ ناجی‌ای که نشد

تاریخ انتشار: ۱۵ آذر ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۲۰۸۵۶۷

اکران آنلاین؛ ناجی‌ای که نشد

به گزارش روز شنبه خبرنگار سینمایی ایرنا، از آغاز شیوع کرونا در ایران و با تعطیلی سینماها، بسیاری به اکران آنلاین چشم بسته بودند، اما این گونه جدید نمایش فیلم‌های سینمایی هر چند در ابتدای فعالیت به دلیل اینکه تجربه جدیدی بود مورد توجه قرار گرفت ولی در ادامه و هر چه جلوتر رفتیم به دلایل متعدد این تجربه محتوم به شکست شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از دلایل مهم این شکست حتما بحث مادی است به این معنا که شاید در ظاهر و ابتدای امر احساس می‌شد برای تماشای فیلم‌های اکران آنلاین یک خانواده مثلا چند نفره با خرید یک بلیت می‎توانستند به تماشای فیلم بنشیدند اما به واقع خرید شارژ ماهانه از «وی او دی»ها و میزان حجم اینترنتی که برای تماشای یک فیلم مصرف می‌شد در ادامه نشان داد خرید یک بلیت برای خانواده چند نفره چندان هم به صرفه نیست.

البته در این باره دو نکته مهم وجود دارد یکی اینکه برخی از «وی او دی»ها همواره شعار استفاده اینترنت رایگان در زمان تماشای فیلم اکران آنلاین را می‌دادند اما تجربه بسیاری از تماشاچیان این فیلم‌ها نشان داد این وعده هیچ وقت عملی نشده است. نکته دیگر اینکه اکران آنلاین با قیمت ۱۲ هزار تومان فعالیت خود را آغاز کرد اما این قیمت تنها یک ماه پایدار بود و در نهایت تا امروز با رشد ۸۰ درصدی به قیمت ۲۰ هزار تومان رسیده است.

از سویی دیگر این نکته به ذهن مخاطبان می‌رسید که ۲۰ هزار تومان بهای واقعی برای تماشای فیلم‌های شاهکار است و چرا باید تماشاگر برای فیلم‌های ضعیف چنین پولی پرداخت شود حال آنکه در فضای مجازی زیاد از تماشاگران شنیده‌ایم که حیف پول برای چنین فیلمی داده شود. آن هم در حالی که نسخه رایگان همین فیلم‌ها در شبکه قاچاق و کانال‌های ماهواره‌ای به راحتی در دسترس است.

نکته دیگر که در شکست اکران آنلاین نباید کم تاثیر بدانیم بحث تبلیغ است. تبلیغاتی که بسیار محدود در فضای مجازی و بیلبوردهای شهری برای نمایش فیلمم های اکران آنلاین شد و خبری از تیزرهای تلویزیونی و یا استفاده از ظرفیت منتقدان و اهالی رسانه که همواره تاثیرگذار بوده‌اند، نشد.

بحث قابل توجه دیگر در اکران آنلاین همان داستان همیشگی شروع خوب است. یعنی در ماجرای نمایش آنلاین وقتی فیلم سینمایی خروج ساخته ابراهیم حاتمی کیا اکران شد برخی آثار مثل طلا ساخته پرویز شهبازی و خوب، بد، جلف ۲: ارتش سری پیمان قاسم‌خانی نیز وارد چرخه نمایش آنلاین شدند و شروع خوبی برای این فضا بود اما خیلی زود و در ادامه استقبال از فضای اکران آنلاین جای خود را به نمایش آثاری که یا راهی به اکران نداشتند و یا جزو آثار درجه سه و چهار سینمای ایران به حساب می‌آمدند، شد.

در نهایت و ضربه‌آخر را خود «وی او دی»ها به چرخه اکران آنلاین زدند و با کم ذوقی هیچ گونه خلاقیتی برای اکران فیلم‌ها آنلاین به خرج ندادند که مثلا وقتی خروج نمایش داده می‌شود در تیزری کوتاه کارنامه فیلمسازی حاتمی‌کیا بررسی و فضای تبلیغاتی خوبی را به وجود آورند.

همان طور که پاندمی کرونا همه گیر و جهانی شد اکران‌آنلاین نیز پدیده ‌ای بود که در تمام دنیا مورد توجه قرار گرفت و نکته قابل تامل اینکه این پدیده در جهان شکست خورده است و مهمترین دلیل آن علاوه بر آنچه در چند سطر بالا مطرح شد موضوع قاچاق فیلم‌ها همزمان با آغاز نمایش آنلاین است. موضوعی که هنوز در جهان چاره‌ای برای آن یافت نشده است. 

برچسب‌ها انجمن سینماداران ایران ویروس کرونا ابراهیم حاتمی کیا اکران آنلاین

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انجمن سینماداران ایران ویروس کرونا ابراهیم حاتمی کیا اکران آنلاین انجمن سینماداران ایران ویروس کرونا ابراهیم حاتمی کیا اکران آنلاین اخبار کنکور اکران آنلاین تماشای فیلم فیلم ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۲۰۸۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان

به گزارش خبرگزاری صداوسیما، مرکزاصفهان؛ رئیس شورای هماهنگی تبلیغات اسلامی استان اصفهان گفت: این برنامه ها به صورت مردمی مدیریت و اجرا خواهد شد که ترویج معارف اهل البیت(ع) و ایجاد شور و نشاط مد نظر قرار می گیرد.

حجت الاسلام علیرضا ناجی، کانون‌های مساجد را محور برنامه‌های دهه کرامت اصفهان معرفی کردو افزود: هیات های مذهبی، موسسات مردمی، تشکل های دینی و قرآنی، مساجد، اصناف، بقاع متبرکه و ادارات فرهنگی و شهرداری ها در این مناسبت برنامه ریزی هایی دارند.

وی گفت: ستاد هماهنگی کانون‌های مساجد دبیر ستاد دهه کرامت و این مراکز محور بسیاری از برنامه‌ها هستند. حجت الاسلام علیرضا ناجی افزود: این دهه همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه(س) آغاز و تا ولادت امام رضا(ع) ادامه دارد که تشکل‌های مردمی برای این دهه فعالیت می کنند.

وی ادامه داد: کانون های مساجد محور بخش عمده برنامه های این ایام هستند که در نقاط شهری و روستایی فعالیت هایی را در تعامل با ادارات دولتی و خدماتی و تشکل های مردمی اجرا می کنند.

حجت الاسلام ناجی با بیان اینکه جشن های مردمی و جلسات عمومی در مساجد برگزار می شود، افزود: بخشی از این برنامه ها با حضور خادمین حضرت معصومه(س) و امام رضا(ع) توام خواهد بود.

وی یادآورشد: برنامه ها تنها با محوریت جشن نیست و مسابقات فرهنگی، تولید محتوا در فضای مجازی، معرفی دختران نمونه و تجلیل از آنان و تبیین اهمیت حجاب و عفاف برای اغنا فکری نیز پیش بینی شده است.

دیگر خبرها

  • اکران آنلاین فیلم «عامه‌پسند» با بازی باران کوثری و فاطمه معتمدآریا
  • واکنش تهیه کننده «پرویزخان» به اعتراض احمدرضا عابدزاده
  • توضیح تهیه‌کننده «پرویزخان» درباره اعتراض احمدرضا عابدزاده و اکران آنلاین
  • اجرای بیش از هزار برنامه در دهه کرامت اصفهان
  • حسن صباح جزو مقدسات نیست/ ممنوعیت تماشای سریال "حشاشین" موجه نیست
  • تماشای رودخانه فصلی در سربیشه جان یک نفر را گرفت
  • «نمایش» به اکران آنلاین رسید/ «تیر خلاص» به فرانسه
  • شورای تامین، زنان را از تماشای بازی پرسپولیس و استقلال با نساجی محروم کرد
  • فیلم| اقدام عجیب دو جوان؛ نصب تلویزیون بزرگ در صندوق عقب ۲۰۶ و تماشای فوتبال وسط خیابان!
  • نکونام، ناجی اوسمار می شود؟ | قرار مهم در باشگاه پرسپولیس لغو شد